nocny olsztyn

Z archiwum X. Chcę wierzyć - WTF :/

Widziałeś ostatnio dobry film. Napisz o nim. Może komuś tez sie spodoba.

Z archiwum X. Chcę wierzyć - WTF :/

Postprzez ashkoo niedziela, 3 sierpnia 2008, 21:07

Rany... Nie pamiętam, żeby którykolwiek odcinek serialu The X Files był tak biedny i bez pomysłu, jak ta pełnometrażowa szmira... Chyba użyli tu przykrywki Muldera i Scully tylko po to, aby przynajmniej mały procent spoółeczeństwa się skusił...

W małym skrócie - Mulder i Scully, byli kochankowie i byli rodzice ( :? ) przez 90% filmu poszukują - z pomocą pedofila jasnowidza - mordercy, który porywa przypadkowe kobiety... Ani tu nowatorskiego pomysłu, ani specjalnej akcji nie uświadczymy. Najciekawszy wątek filmu - przeszczepy kończyn i organów - trwa w sumie ok. 3 (słownie:trzech) minut. Zakończenie jest w ogóle niejasne i od czapy.

Nie polecam!!! Chyba że nie macie gdzie zjeść wielkiej paczki paprykowych nachos i zostały Wam wolne 3 browary do użycia ;).
ashkoo
Ziom

Re: Z archiwum X. Chcę wierzyć - WTF :/

Postprzez artinu niedziela, 3 sierpnia 2008, 22:08

:D cóż za delikatna opinia. Fakt film do bani. Bardziej wciągająca jest historia Kubusia Puchatka. Szacun dla tego misia.
Szkoda, że film nie odziedziczył nic po serialu, który jakby nie patrzeć jest już legendą gatunku. Wszyscy Ci co są przyzwyczajeni do klimatu serialu będą zawiedzeni. Ale jeśli lubisz chodzić "do kina" to śmiało :D.
artinu
Znajomy z widzenia

Postprzez alterego środa, 22 października 2008, 12:59

Ten film to mega porażka. W zasadzie Ashkoo już wszystko napisała - jedyna warta uwagi scenka trwa dosłownie chwilkę. Pamiętam, że strasznie się na nim wynudziłem. Stanowczo odradzam.
Ostatnio edytowano środa, 22 października 2008, 13:26 przez alterego, łącznie edytowano 1 raz
www.legalne.info
alterego
Przechodzień

Postprzez ashkoo środa, 22 października 2008, 13:06

Może byłeś(aś?) z nieodpowiednim towarzystwem :D? Ja się bawiłam świetnie - ale miałam niezbędniki ze sobą ;).
ashkoo
Ziom

Powrót do Kino