nocny olsztyn

Legalne narkotyki - sklep w Olsztynie

A tu możesz napisać o jakiejkolwiek innej imprezie, o której coś wiesz. A może sam(a) coś organizujesz ?

Legalne narkotyki - sklep w Olsztynie

Postprzez adi czwartek, 16 października 2008, 21:39

Hejka. Z tego co wiem to mają takie "cudo" otworzyć i w naszym mieście. Wszystkie rzeczy, które będzie oferował sklep można zobaczyć na często ostatnio odwiedzanej stronie z dopalaczami. Nie ma problemu z zakupem produktu "biały proszek" lub czegoś z kategorii "magiczny ogród" (jest jeden produkt, który łudząco przypomina klasycznego jointa).

Co "śmieszniejsze" produkty te sprzedawane są jako te, które nie są przeznaczone do spożycia przez ludzi. Producent w ten sposób odcina się od odpowiedzialności za skutki. A myślę, że takie mogą się szybko pojawić. Wszak w skład tych "zabawek" wchodzi cała tablica Mendelejewa.

Jak dla mnie to troszeczkę przegięcie. Podejrzewam, że docelową najczęstszymi klientami opisywanego sklepiku, będą nakręcone nastolatki. Nie żeby zabraniać im się bawić, ale wydaje mi się że wystarczy już fakt, że mają bezproblemowy dostęp do alku....

Piszcie swoje opinie na ten temat...
adi
Super ziom

Re: Legalne narkotyki - sklep w Olsztynie

Postprzez m919 sobota, 18 października 2008, 19:38

Wg. mnie środki tego typu (z pochodnymi składnikami metamfetaminy) jako ogólnodostępny towar dla każdego to przesada. Nie powinno być czegoś takiego.
Jednak myślę, że za niedługi czas "legalne narkotyki" wejdą w spis zakazanych środków.
m919
Przechodzień

Postprzez Cwik87 sobota, 18 października 2008, 22:47

co z tego, ze legalne? w Europie zachodniej i USA wiekszosc tych substancji jest juz dawno zakazana. Polacy sa jednak strasznie glupi - za komuny trulismy sie azbestem z przymusu a teraz laboratoryjnymi wynalazkami i to za grube pieniadze. Nie wazne czy legalne ale jak dziala. Pozdrawiam tych rozsadnych :)
Cwik87
Obcy

Postprzez xenium niedziela, 19 października 2008, 09:42

Pewnie spora cześć naszego społeczeństwa się cieszy na fakt powstania takiego sklepiku. Jednak mi zakupy w takim sklepie będą sie kojarzyły z czymś ma pograniczu głupoty i debilizmu. Bo kto normalny (nie wspominając o rozsądku), kupi coś co jest oznaczone jako nawóz dla roślin czy inne g.... Taki zabieg pozwoli producentowi uniknąć odpowiedzialności. Po prostu porażka.
Sekcja administracyjna nocnej społeczności :)
xenium
Site Admin

Postprzez betadd niedziela, 19 października 2008, 11:28

Kurde. Nieźle to sobie ktoś wymyślił - sprzedawać coś nie dla ludzi... Zero odpowiedzialności za ewentualne skutki... Nie ma jakichś regulowanych prawem zasad, żeby otwarcie takiego sklepu nie doszło do skutku? Przecież kupa nastolatków się tym potruje!
betadd
Super ziom

Postprzez adi niedziela, 19 października 2008, 11:40

Najwidoczniej nie ma. Skoro legalnie już handlują tym w internecie... porażka
adi
Super ziom

Postprzez Kruczkowski sobota, 25 października 2008, 00:39

Jak dla mnie to ani mnie to ziębi, ani grzeje. Jest mnóstwo półproduktów, które spożywamy bezmyślnie. Przykłady:
- od E 001 do E999,
- napoje energetyczne słodzone aspartamem /np: ISOSTAR/ - substancją o działaniu rakotwórczym,
- benzoesan sodu, sorbinian potasu - samo zdrowie,
- 15% mięsa w mielonce...(nikt nie wie co stanowi to 85%) - a Państwowa Komisja ds kontroli jakości milczy...
- efedryna - co prawda w śladowych ilościach w lekach typu Tusipect....
- tauryna, guarana - w pobudzaczach typu gutar...itp, itd.
Konkluzja: Ludzie...w tych czasach mnóstwo ludzi używa i dużo i mocno. Poczynając od herbaty, a kończąc na ciężkich dragach. Lepiej mówić o tym głośno, niż robić to pokątnie. Pomysł popieram...
Kruczkowski
Przechodzień

Postprzez ashkoo sobota, 25 października 2008, 11:34

Pewnie, to może zalegalizujmy branie narkotyków w ogóle? Przecież i tak wszyscy to robią. A może zdejmijmy granicę -18 lat na używki? Przecież dzieciaki i tak piją.

Kruczkowski, te wszystkie zakazy są po to, żeby ludziom NIE UŁATWIAĆ dostępu do pewnych rzeczy - bo jest szansa, że część osób, która nie wie, jak zdobyć narkotyki,może nigdy ich nie spróbować, bo jest szansa, że bardziej strachliwy (mądrzejszy?) dzieciak nie kupi alkoholu w sklepie... Powiesz: To ich zdrowie, ich sprawa - ale pamiętaj, że potem miejsca do leczenia (czy raczej "przechowywania") uzależnionych osób są utrzymywane z naszych podatków.

A może dbasz o to, żeby pracownicy socjalni przypadkiem nie mieli mniej pracy?

Generalnie - przeraża mnie krótkowzroczność takich opinii.
ashkoo
Ziom

Postprzez Kruczkowski sobota, 25 października 2008, 15:47

Nie zgodzę się ashkoo...
Krytykę tego rodzaju trzeba by zacząć od papierosów. Nie trzeba mówić ile w tym jest substancji szkodliwych, a jednak Państwo za dokonaniem na paczce napisu a stylu "Palenie zabija, Palenie powoduje choroby serce" przyzwala na sprzedaż. To samo z wódką, która uzależnia nie mniej osób niż dragi a jej sprzedaż reguluje kartka: Alkoholu osobom niepełnoletnim nie sprzedajemy...lub nietrzeźwym. Wiadomo jak te przepisy są przestrzegane. Działanie takiego "sklepu" można by połączyć z czym w stylu rejestru osób w nim kupujących, w celu monitorowania ilości zakupów lub coś w tym stylu. A ludzie brali, biorą i brać będą...
Kruczkowski
Przechodzień

Postprzez unpublished niedziela, 26 października 2008, 13:10

Kruczkowski napisał, że ludzie brali, biorą i brać będą. Z tym się trzeba zgodzić. Kto chce to i tak sobie załatwi wszelkiego rodzaju dopalacze. Jednak wydaje mi się, że nie należy podawać tego ludziom na tacy. Dołączam się więc od grupki osób, które uważają, że nie jest to najlepszy pomysł...
unpublished
Ziom

Następna strona

Powrót do Inne