nocny olsztyn

Kitajec

Lubisz po imprezie wpaść na dobre jedzonko. Napisz innym gdzie jest twoja ulubiona jadłodalnia. Może ktoś inny tez sie tam pofatyguje.

Kitajec

Postprzez kozung wtorek, 11 listopada 2008, 21:57

jak tylko zjechałam tu na studia to pokazano mi pewną knajpkę (już nie istnieje niestety). Na Piłsudzkiego, na przeciwko Alfy stoi barak.. Kiedyś pewien pan z dalekiego wschodu serwował tam kurczaka na milion sposobów - mówiliśmy o nim właśnie "kitajec". Pamięta ktoś??? Kurczak w pięciu smakach wymiatał!! na dychę można było nieziemsko się objeść, a najlepsze - do każdego dania dodawał sok z papryczek... bosssssko :)
nie każdy chłop z widłami to Posejdon!!
kozung
Ziom

Re: Kitajec

Postprzez adi czwartek, 13 listopada 2008, 00:01

Oj mnie to chyba jeszcze nie było w Olsztynie... bo nie przypominam sobie takowej budki. Ale co mogę powiedzieć to to, że żarcie z takich budek od kolegów z dalekiego wschodu jak pisze Kozung to jest po prostu rewelacja. Znam takie budki w innych miastach i wiem, że jedzonko w nich po prostu miażdży.

Chińczycy, Tajlandczycy i kto tam jeszcze mają wspaniałą kuchnię... aj low yt :D
adi
Super ziom

Re: Kitajec

Postprzez unpublished czwartek, 13 listopada 2008, 22:51

A te knajpy, które teraz są w Olsztynie nie trzymają zbyt wysokiego poziomu. Mowie o China Town i tej drugiej na Wyszyńskiego.

Ci na Wyszyńskiego to chyba nawet nie wiedzą gdzie Chiny leżą.

Ci z China Town są lepsi. Choć ostatnio dostałem potrawę z kostką czosnkową zamiast czosnku (blahhhh). Matko jakby to Chińczyk zobaczył...
unpublished
Ziom

Powrót do Gdzie zjeść?