nocny olsztyn

Greenway - przystanek zdrowia

Lubisz po imprezie wpaść na dobre jedzonko. Napisz innym gdzie jest twoja ulubiona jadłodalnia. Może ktoś inny tez sie tam pofatyguje.

Greenway - przystanek zdrowia

Postprzez alterego środa, 22 października 2008, 13:08

Greenway to knajpa, w której znajdziemy wszelkiej maści jedzenie wegetariańskie/wegańskie. Co prawda sam deklaruje się jako mięsożerca i nie wyobrażam sobie bez niego życia, jednak od czasu do czasu wpadam tam z miłą chęcią. Raz na jakiś czas tego typu jedzonko stanowi dla mnie świetną odmianę. Idealne miejsce jeśli czujecie przesyt pizzy/kebabów/zapiekanek i innych crapów ;-) Ceny są też dość przystępne. Jak dla mnie największą wadą jest brak możliwości zamawiania przez telefon. ;-(
Ostatnio edytowano środa, 22 października 2008, 13:24 przez alterego, łącznie edytowano 1 raz
www.legalne.info
alterego
Przechodzień

Re: Greenway - przystanek zdrowia

Postprzez betadd środa, 22 października 2008, 13:11

Podpisuję się obiema rękami :). Jedzonko jest fajne, pod warunkiem, że chodzi się tam raz na jakiś czas - inaczej człowiek ma już dość tych zdrowości i ma ochotę z krzykiem napaść na pierwszego spotkanego kebabożercę :). Dla niewtajemniczonych - GreenWay w Olsztynie to również Stare Miasto - na przeciwko sklepu muzycznego :).
betadd
Super ziom

Postprzez adi środa, 29 października 2008, 16:53

Fajna sprawa ten GreenWay. Ale tak jak pisze betadd tylko od czasu do czasu.

Podają tam nieziemsko smaczną zapiekankę z makaronu sera i jakichś tam warzyw. No i koktajl bananowy. mmmm pyszności.

PS. Bigos i zupa też dają radę. Są dobre. Ale co ważniejsze tanie (1.50 za porcję)
adi
Super ziom

Postprzez betadd wtorek, 4 listopada 2008, 19:24

Natomiast nie polecam tortu warzywnego, smakuje jak... yyyy... nie smakuje właściwie :P. Kofta - rewelacyjny sosik śmietanowo pomidorowy + koniecznie kasza, no i pierożki aromatyczne!!! Najdroższe danie kosztuje mniej niż 10 zł, a najeść się naprawdę można.
betadd
Super ziom

Postprzez unpublished wtorek, 4 listopada 2008, 22:04

betadd ma racje Torcik jest okropny...

A porcje jedzonka w tej knajpie to są takie, że spokojnie dwie osoby się jedną najedzą. Ja uwielbiam ten naleśniki z owocami pychaaaa.
unpublished
Ziom

Postprzez adi niedziela, 16 listopada 2008, 13:49

Po niespodziewanie rozegranym weekendzie, GreenWay będzie jak wybawienie. Zupka, zupka i jeszcze raz zupka...
adi
Super ziom

Postprzez betadd poniedziałek, 17 listopada 2008, 11:18

Zupka? Mniam. Polecam właściwie każdą - z soczewicy, pomidorową, kalafiorową... Pycha. Za 1,50 (ojj, nie wiem, czy ta cena jeszcze obowiązuje) naprawdę solidna przekąska. Dziewczyny to się nawet najadają :D.
betadd
Super ziom

Postprzez Talita poniedziałek, 17 listopada 2008, 15:31

ciekawe jakie?

te w przedziale wagowym 30-31 przy wzroście 165 ;) :D
A bad woman is the sort of woman a man never gets tired of.
Talita
Ziom nad ziomy

Postprzez betadd poniedziałek, 17 listopada 2008, 19:44

Talitka, ja mówiłem o dziewczynach, a nie o takich wielkich grubych babach jak Ty - nie każda panna ma 190cm i tyleż kg. :*
betadd
Super ziom

Powrót do Gdzie zjeść?