nocny olsztyn

Zapiekanki

Lubisz po imprezie wpaść na dobre jedzonko. Napisz innym gdzie jest twoja ulubiona jadłodalnia. Może ktoś inny tez sie tam pofatyguje.

Zapiekanki

Postprzez unpublished wtorek, 11 listopada 2008, 20:07

Ja to się dziwię, że nikt jeszcze nie napisał o olsztyńskich zapiekankach, które przecież są popularna na całą Polskę. Kto bywa na dworcu w Olsztynie wie, że będąc tam należy zjeść jedną (lub dwie ;)). Każda knajpka oferuje podobne zapiekanki. Dla mnie najlepsze są w środku, tam przy kiosku ze starymi gazetami. Można sobie wybrać własną konfigurację zapiekanki. :D
unpublished
Ziom

Re: Zapiekanki

Postprzez Talita środa, 12 listopada 2008, 14:25

najgorsze są te, gdzie wisi szyld "Najlepsze Olsztyńskie zapiekanki".

a najbardziej (jeśli oczywiście chodzi o rejon dworcowy) te z takiej szarej budy która stoi najbliżej przystanku w stronę centrum. z surówką i majonezem....mhm.... 8-)
A bad woman is the sort of woman a man never gets tired of.
Talita
Ziom nad ziomy

Postprzez m919 sobota, 22 listopada 2008, 22:41

Talita, nie zgadzam się z tobą w zupełności. Wg mnie lepsze sa tam gdzie "najlepsze olsztynskie zapieksy".
A najgorsze z szarej budy. Wali od niej przypalonym serem i skarpetami. Zamówiłem raz i dali przypaloną z dodatkiem czegoś "dziwnego".
Najbardziej polecam zapiekanki "U MikołajChucka" vis a vis kościoła św. Józefa. Pozornie przypomina zwykły kiosk, ale serwują przepyszne zapiekanki. Duży wybór dodatków m. in.: pieczarki, ser, cebula, czosnek oraz buraczki (mniam!). Mają również dużą gammę sosów: chrzan, musztarda ziołowa.
średnia 2zł.
m919
Przechodzień

Postprzez ashkoo niedziela, 23 listopada 2008, 13:45

Właśnie, aż dziwne, że zapiekanki to nie był pierwszy temat rozmowy na tym forum :). Osobiście uważam, że pierwsza budka z zapieksami (Bar-On) spadła na psy już dawno, dawno temu, a teraz jedzie tylko na opinii, w szarej budce zapiekanki ujdą w dużym tłoku, w budynku dworca "składanki", o których pisała Talita też nie są złe, ale na głowę biją wszystkie rywalki zapieksy z białej budki koło bankomatu (również nieopodal stoiska z "używanymi gazetami :D). Z surówką, majonezem i ketchupem są po prostu masakryczne!!! Aż ślinka cieknie na samą myśl.

A który to jest kościół św. Józefa, m919???
ashkoo
Ziom

Postprzez Talita poniedziałek, 24 listopada 2008, 12:38

to ten na rondzie ulic sybiraków, jagiellońskiej limanowskiego i jeszcze jakiejś tam.
A bad woman is the sort of woman a man never gets tired of.
Talita
Ziom nad ziomy

Postprzez adi czwartek, 27 listopada 2008, 23:40

Tam jeszcze nie byłem. A, że jestem koneserem to zawitam. To rzut beretem od miejsca w którym mieszkam :D. Normalnie, aż mnie wzięła ochota na zapieksę. Choć dzienna dawkę szybkiego żarcia już zaliczyłem.
adi
Super ziom

zapiekanki Olsztyńskie

Postprzez toomekkk środa, 17 marca 2010, 11:25

pierwszy raz jak przyjechałem do Olsztyna to jak wyszedłem z PKP, to trafiłem na sławne zapiekanki!! rewelacja na skalę swiatową!! ;)
toomekkk
Obcy

Postprzez tutiki czwartek, 18 marca 2010, 14:21

O, ktoś odświeżył temat zapiekanek :)!
Rzeczywiście, są fantastyczne - chyba się niedługo wybiorę na dworzec PKP, już nie pamiętam, kiedy ostatnio raczyłam się specjałami z kapiącą na szalik i podłogę sałatką :).
tutiki
Znajomy z widzenia

Postprzez Olsztynianin czwartek, 26 sierpnia 2010, 01:19

Dobre są te zapiekanki z budki "Słynne Olsztyńskie Zapiekanki", ponieważ zawsze są świeże, ale teraz mniejszą porcję dają;/ Chyba najgorsze są w tej szarej budce za przystankiem MPK, ponieważ są suche. Widziałem jak facetka miała na stole około 50 zapiekanek jedna na drugiej. Kiedy zamówiłem jedną, wzięła polała keczupem i majonezem, nawet nie podgrzała w mikrofali, która stała obok.
Olsztynianin
Przechodzień

Powrót do Gdzie zjeść?