nocny olsztyn

Ciekawy Przypadek Benjamina Buttona

Widziałeś ostatnio dobry film. Napisz o nim. Może komuś tez sie spodoba.

Ciekawy Przypadek Benjamina Buttona

Postprzez betadd czwartek, 26 lutego 2009, 10:40

Straaasznie długi.
Niesamowita charakteryzacja.
Brzydka aktorka pierwszoplanowa.
Fajny pomysł.

Jestem na TAK :].
betadd
Super ziom

Re: Ciekawy Przypadek Benjamina Buttona

Postprzez Talita piątek, 27 lutego 2009, 10:10

wybieram się bo czytałam, ale ten je*@#$ny Brad Pitt w głównej roli mnie drażni.
A bad woman is the sort of woman a man never gets tired of.
Talita
Ziom nad ziomy

Postprzez ashkoo wtorek, 10 marca 2009, 09:56

Boże, widzisz i nie grzmisz!!!!

Talita, masz coś do Pitta :D? Może wyskoczymy na solówkę i mi opowiesz, co Ci się w nim nie podoba?????

Co do filmu: pomijając już, że Brad Pitt jak zwykle jest śliczny :mrgreen: , to sam pomysł jest bardzo ciekawy... Człowiek rodzi się ze starym ciałem i młodnieje z czasem, aby umrzeć jako niemowlę...
Rewelacyjna charakteryzacja - choć momentami widać rękę nowoczesnych technologii, to i tak robi wrażenie.
Efekty specjalne - super. Choć nie jest to film wojenny, wątek bitwy na morzy naprawdę godny niejednego chwytliwego tytułu traktującego właśnie o wojnie.
Wątek miłosny - fajny, nie naciągany, wzbudzający nutkę zazdrości (ja też tak chcę, ja teżżżżż).

Generalnie - poszłabym jeszcze raz do kina :).

Betadd, jak Ci się dłużyło, to trzeba było piwko sobie zabrać :).
ashkoo
Super ziom

Postprzez Talita środa, 11 marca 2009, 17:19

ashkoo napisał(a):Co do filmu: pomijając już, że Brad Pitt jak zwykle jest śliczny :mrgreen: ,

JAK ZWYKLE

myślę, że to jest odpowiedź na Twoje pytanie. Brad Pitt jest "jak zwykle" w każdym filmie jest ładny, śliczny etc. O ile do takich filmów jak komedie romantyczne czy Troja (podziwiamy jego ciało - ok, ok, tyłeczek ma w porządku) się nadaje, to niestety w tym przypadku, gdzie książka jest kosmicznie dobra i generalnie cała treść jest w pyte, to niestety postać jak zwykle słodkiego BRADA mi nie pasuje i niestety zepsuł mi ten film.
Talita
Ziom nad ziomy

Postprzez ashkoo poniedziałek, 23 marca 2009, 12:49

Niestety, książki nie czytałam, ale mam nadzieję, że film odzwierciedlił jej treść.

Talita, nie podzielam Twojego zdania - Pitt był śliczny jako Benjamin Button przez część filmu, ok, ale przecież przez spory kawałek był dziadkiem i dzieckiem... Może on nie jest jakimś mega hiper świetnym aktorem, ale jest naprawdę piekielnie znany (no dobra, i śliczny :mrgreen: ) i jego nazwisko zapewnia wysoką sprzedaż biletów...

Poza tym, pytam już z czystej ciekawości, kogo widziałabyś w tej roli???
ashkoo
Super ziom

Postprzez Talita wtorek, 24 marca 2009, 22:46

wszystkich oprócz Pitta, Cruise'a, Damon'a i całej reszty amerykańskich love cieci.
Talita
Ziom nad ziomy

Postprzez betadd środa, 16 września 2009, 20:08

Zajrzałem do działu "kino", myślę "Poczytam, co na czym ostatnio był, skoro ja się jakoś nie wybrałem", a tu widzę, że trzeba stare wątki odkopywać... Gdzie są wszyscy????

Może prezent od Admina troszkę rozrusza forum? Nawet nie wiedziałem, że jestem "super ziomem" 8-) .

Talita, nie podobał Ci się Brad Pitt w Buttonie? Damn, czyli ja też bym Ci się nie spodobał... :mrgreen:
betadd
Super ziom

Postprzez Talita poniedziałek, 21 września 2009, 07:48

betadd napisał(a):Gdzie są wszyscy????

Talita, nie podobał Ci się Brad Pitt w Buttonie? Damn, czyli ja też bym Ci się nie spodobał... :mrgreen:

no właśnie, gdzie jesteś? A jeszcze niedawno pisałeś, że odpalasz Nocny conajmniej jak NK albo pocztę codziennie!!! Kłamco!!

A Brad mi się nie podobał i teraz boję się Almodovara obejrzeć z Bradem znowu żebym nie znienawidziła mojego Pedra za to, że tam wsadził tego pięknisia.
Talita
Ziom nad ziomy

Powrót do Kino