nocny olsztyn

Puby w Olsztynie

Puby, piwialnie, dzielnicowe knajpki. Znasz ciekawe miejsce podziel sie informacją z innymi.

Puby w Olsztynie

Postprzez xenium wtorek, 7 października 2008, 13:55

Głównym skupiskiem knajpek, barów, pabów itd w Olsztynie jest oczywiście stare miasto. O tych lokalach jednak wiedzą doskonale wszyscy. Jednak czasami człowiekowi nie chce się naginać tyle kilometrów, żeby napić się piwa. Wtedy w grę wchodzą dzielnicowe knajpki, które swoim urokiem niejednokrotnie dorównują tym ze starego miasta.

Piszczcie o swoich ulubionych lokalnych barach. Niech wszyscy wiedzą gdzie się one znajdują.

Ja ze swojej strony zacznę od lokalu o nazwie "RED NIGHT". Lokal znajduje się na Nagórkach. Można w nim wypić piwko jak również mocniejsze alkohole. Przegryźć zimną przekąskę (o ciepłych nic nie wiem). Jest tez sporej wielkości parkiet. Można więc zabrać swoja drugą połówkę (albo dwie jak się ma ;)) na taneczny wieczór.

Bardzo sympatyczny i zadbany lokal. Polecam.
Sekcja administracyjna nocnej społeczności :)
xenium
Site Admin

Re: Puby w Olsztynie

Postprzez ashkoo czwartek, 16 października 2008, 19:17

Red Night sympatyczny? Red Night zadbany? No proszę Cię... ;) Ale o gustach się nie dyskutuje, hehe. Mi się trochę kojarzy z osiedlowymi cwaniaczkami i 16-letnimi laluniami. Chociaż w dzień powszedni rzeczywiście można się tam na piwko przejść. Szczególnie, jak ktoś ma blisko. Ja ze swojej strony polecam "U Szpigla" - na tym samym osiedlu. Co prawda barman/właściciel to taki podstarzały obleśny plejboj o niewyparzonej gębie, ale atmosfera jest fajna, taka.... spelunkowa ;). Są rzutki i bilard oraz ti-vi. Zaraz koło przystanku na ulicy... yyy... na ulicy tej, przy ktorej stoi Carrefour :D (przystanek wcześniej niż wspomniany market).
ashkoo
Super ziom

Postprzez adi sobota, 18 października 2008, 13:15

Mi się marzy spis wszystkich olsztyńskich lokali z literką "u" w nazwie. A już tłumaczę o co chodzi z tym "u". Jest sobie na Zatorzu pewien lokal "u Beksy" :D. I takich lokali jest pewnie więcej. Jak choćby wspomniany przez ASHKOO "u Szpigla". W takich knajpach czas stanął w miejscu. :D Często klientelę stanowią lokalni zabijacy ale co tam. Takie lokale wciąż mają swój "urok" :D:D:D.
adi
Super ziom

Postprzez ashkoo niedziela, 19 października 2008, 10:58

"U Walerka" - Kortowo City :) Najlepsze najgorsze frytki ever :D.
ashkoo
Super ziom

Postprzez przemass poniedziałek, 20 października 2008, 10:13

'U Walerka' to pozycja obowiazkowa kazdego studenta i nie tylko ;) ,polecam rowniez sumer na kortowie, luzna atmosfera,choc parkiet troche przymaly...
przemass
Przechodzień

Postprzez Talita niedziela, 26 października 2008, 21:34

ashkoo napisał(a): "U Szpigla" - na tym samym osiedlu. Co prawda barman/właściciel to taki podstarzały obleśny plejboj o niewyparzonej gębie, ale atmosfera jest fajna, taka.... spelunkowa ;)

hahaha!!! Pan Szpigiel jest naprawdę w porządku, pamiętam jak kiedyś wpadłyśmy z koleżanką a on rzucił hasło do niej "młoda, nie opieraj się tak o bar bo mi blat porysujesz" - padłam :D
A bad woman is the sort of woman a man never gets tired of.
Talita
Ziom nad ziomy

Re: Puby w Olsztynie - U Szpigla

Postprzez ashkoo poniedziałek, 27 października 2008, 20:03

Też mi się na początku wydawało, że pan Szpigiel jest w porządku, ale im częściej tam przychodziłam i im więcej z nim gadałam, tym bardziej stawał się obleśny. W końcu przegiął naprawdę za mocnym tekstem i więcej tam nie poszłam ;].
ashkoo
Super ziom

Postprzez Rocky środa, 26 listopada 2008, 10:24

Jak jesteśmy w temacie Nagórek, to wiecie, że już red night nie ma? Teraz będzie Avocado, otwarcie niby na andrzejki, tylko, że ja parę dni temu tam zaglądałem, i tam jeszcze worki z cementem leżały na środku, ogólnie to chyba nie realne to otwarcie na andrzejki, no ale wielka reklama dumni wisi na figolandii :lol:
Ostatnio edytowano wtorek, 17 marca 2009, 10:20 przez Rocky, łącznie edytowano 1 raz
Sprawdź katalog firm Olsztyn a w nim puby, kluby, restauracje, sprawdź!
Rocky
Znajomy z widzenia

Postprzez Talita środa, 26 listopada 2008, 10:48

powinni się wyrobić, ja byłam tam złożyć CV i naprawdę niewiele im zostało :)
A bad woman is the sort of woman a man never gets tired of.
Talita
Ziom nad ziomy

Postprzez betadd środa, 26 listopada 2008, 10:55

CV? Będziesz barmankom ;]? Ojj, od razu obroty wskoczą na maxa, jak Talitka będzie serwowała wściekłe...
betadd
Super ziom

Następna strona

Powrót do Gdzie na piwo?